Ez a tökéletes veteményes titka: ezzel a hat zöldséggel indítsd az őszi szezont
Az ősz sokak számára jó alkalmat ad arra, hogy valami egészen újba fogjon a kertjében.
Az ősz sokak számára jó alkalmat ad arra, hogy valami egészen újba fogjon a kertjében.
Mi történne, ha a beporzók eltűnnének a föld színéről? Cikkünkben ennek jártunk most utána.
Mire számíthatunk idén húsvétkor a nagyobb áruházak kínálatát tekintve? Lássuk!
Most összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy a vitaminok pótlásakor is izgalmas, változatos ételeket tudjunk fogyasztani.
A különleges ízvilággal rendelkező zöldségféle előnyeit egyre többen ismerik fel: jól tárolható, egészséges szuperzöldségről van szó, rengeteg módon elkészíthetjük.
Az ellenőrzött 560 tétel kapcsán 21 esetben merült fel kifogás: összesen mintegy 2.300.000 Ft értékben szabtak ki bírságot, 1,5 tonna terméket vontak ki a forgalomból.
Beköszöntött az ősz, ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a náthára, megfázásra, itt az ideje hát, hogy a piacon vásárolt zöldségeket fermentáljuk, és így elkészítsük a leghatásosabb ősi egészségbombát, amivel az immunrendszerünket is megtámogatjuk.
A felelős és tudatos döntés minden téren a szezonális, azaz a természetes érési időben szüretelt hazai gyümölcs fogyasztása – közölte Nagy István agrárminiszter.
Szinte nincs olyan kert, amelyikbe ne lenne fokhagyma ültetve, a legtöbben azonban bele sem gondolnak, melyik zöldség mellé kerül. Ezek a zöldségek soha ne kerüljenek a fokhagyma mellé a veteményesben.
A legtöbb embernek eszébe sem jut a kertészkedés és az ültetés során, hogy bizony egyáltalán nem mindegy, hogy melyik növényt hova, és mi mellé ültetjük.
Egyes becslések szerint hazánkban 700 ezer embert érint a csontritkulás, ami ma már népbetegségnek számít idehaza. A HelloVidék most annak járt utána, hogy megnézze, melyek azok az ételek, amelyek jótékonyan hatnak csontjaink számára.
Az árak ebben az esetben is döntő szerepet játszanak, főleg akkor, ha a korábban fillérekért vásárolt zöldségekért, most jobban a zsebünkbe kell nyúlni.
Manapság szinte nincs is olyan vidéki nagyváros, ahol ne találnánk egy-egy kedvünkre való vegán éttermet. Mit tudnak ez a speciális helyek, hiszen az elmúlt időszakban nem egy vidéki vendéglátóhely húzta le a rolót?!
Számos olyan zöldség, fűszer létezik, amit könnyedén termeszthetünk bent az otthonunkban is.
A klasszikus szántóföldi növénytermesztés válsága újból rámutat arra, hogy Magyarországon nagyobb fantázia rejlik más növények termesztésében a kézenfekvő búza helyett.
Itt az ősz, a bekuckózós időszak, amikor friss zöldségekből is hiány van. Ezért érdemes most fermentálnunk belőlük egy nagy adagot. Szabó Erika, a Barátok közt sztárja videón mutatja, hogyan.
Beköszöntött az ősz, de még mindig találhatunk a kertünkben szüretelésre váró, zamatos zöldségféléket, melyekből finom és egészséges szendvicskrémeket készíthetünk.
A vöröshagyma kilója egy év alatt a háromszorosára nőtt, de a drágulás a többi zöldségféle esetében is megfigyelhető: a hazai sárgarépa 60 százalékkal, a petrezselyem 20 százalékkal, a cékla közel 60 százalékkal kerül többe az idén.
Nagyon nem mindegy, mi kerül most a kertünkbe, hiszen az időjárás még szeszéjes, ennek mentén csak bizonyos zöldségek képesek életben maradni és fejlődni. Hogy melyek ezek? Most kiderül!
A húsvétot megelőző böjti időszak húshagyó keddel kezdődik, és hamvazó szerdától húsvét vasárnapig tart. Ilyenkor az egészségünk érdekében is érdemes minél több zöldséget fogyasztanunk. A hazai piacokon is van belőlük bőven.