Környezettudatos nevelés: nagy szerepe van a nyári táboroknak

MTI   
  Megosztom
Környezettudatos nevelés: nagy szerepe van a nyári táboroknak

A nyári vándortáborokban előtérbe helyezik a környezettudatos nevelést - mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pénteken az M1 aktuális csatornán.

Révész Máriuszt arról kérdezték, hogy idén január 28-ától jelentkezhetnek online az iskolák, egyesületek az erdei, a vízi és a bringás egyhetes nyári vándortáborokba. A kormánybiztos felhívta a figyelmet: várhatóan sokkal gyorsabban betelnek meghirdetett időpontok, mint tavaly, mert nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a résztvevőktől.

Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület munkatársa, az Erdei vándor program projektfelelőse a műsorban elmondta: az egyesületnél megkeresték az érintett erdőgazdaságokat, velük közösen dolgozták ki az útvonalakat és működtetik a táborhelyeket. Ezek általában 60-80 kilométer közötti, hétnapos útvonalak, a táborhelyek pedig általában "nomádabb környezetben" vannak.

Révész Máriusz közölte: a 25 ezer forintos jelentkezési díj nagyon kedvezményes, és benne van a szállás, az étkezés, a programok, valamint a felszerelések biztosítása is. Szólt arról is: készültek arra, hogy idén több gyerek jelentkezik, ezért további útvonalakat indítanak. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy novella- és fotópályázatot is kiírnak a vándortáboros élményekről - jegyezte meg a kormánybiztos.

Elmer Tamás úgy fogalmazott:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tábor

vándortábor

nyári tábor

gyermekek

környezettudatosság