Végigsöpört a családalapítási kedv a magyarokon: egyre többen házasodnak

MTI   
  Megosztom
Végigsöpört a családalapítási kedv a magyarokon: egyre többen házasodnak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból jól látszik, hogy ismét nagyobb becsülete van a házasságnak - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A szombati lapszámban megjelent interjúban Novák Katalin arra reagált, hogy rég nem volt annyi házasságkötés Magyarországon, mint most. Azt mondta: biztos benne, hogy ebben a családtámogatásoknak is ösztönző szerepük van.

Meggyőződésünk, hogy a legjobb befektetés a születendő gyermek

- fogalmazott az államtitkár. Júliusban 31 százalékkal volt magasabb a házasságkötések száma, mint egy évvel korábban, augusztusban pedig 11 ezernél is több pár kötötte össze az életét, ami a legkiemelkedőbb érték az elmúlt negyven évben. Idén januártól augusztusig 43 212 pár esküdött örök hűséget a KSH legfrissebb tájékoztatója szerint, ami 18 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában regisztráltnál. Novák Katalin emlékeztetett: a babaváró támogatás a családi otthonteremtési kedvezménnyel együtt 20 millió forintot jelenthet, amihez még kapcsolódhat egy 15 millió forintos kamattámogatott kölcsön.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

házasság

család

házasodás

esküvő

lagzi