Drákói szigor lépett életbe a vidéki iskolában: nagyon sok diák hoppon maradhat

HelloVidék   
  Megosztom
Drákói szigor lépett életbe a vidéki iskolában: nagyon sok diák hoppon maradhat

Megtiltották a diákoknak a mobilozást az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A diákok csak akkor vehetik elő a telefont, ha az valamelyik tanórai feladathoz kell.

Az intézmény igazgatója, Makainé Zérczi Zsuzsa azt mondta, hogy reggel nyolc órakor kikapcsolják a gyerekek a telefont, és amikor délután elhagyják az iskolát, akkor vehetik elő újra. Az igazgató szerint mindez jó hatással van a diákokra, jobb köztük a kommunikáció - számolt be róla az RTL Híradója.

A kormány épp egy törvénymódosításnak köszönhetően megtilthatja az iskolai mobilozást. A miniszterelnökség államtitkára, Panyi Miklós kedd délelőtt a Parlamentben ezt azzal indokolta, hogy a mobilokat egyre gyakrabban használják lelki bántalmazáshoz.

Ezentúl azt is megengedik a tanároknak és az iskolaőröknek, hogy átvizsgálják a diákok csomagját és szekrényét. A PDSZ szerint ugyanakkor felesleges az újabb jogalkotás, az iskolák házi rendbe dönthettek róla eddig is, ha be akarták tiltani a mobilozást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

mobil

tiltás

iskola