Kibírhatatlan a tantermekben a forróság: Szombathely egyik elit iskolája ezt lépte meg

HelloVidék   
  Megosztom
Kibírhatatlan a tantermekben a forróság: Szombathely egyik elit iskolája ezt lépte meg

Nem bírják sem a diákok, sem a tanárok a 32-33 Celsius fokos tantermi hőséget, ezért a mai naptól péntekig 30 perces rövidített órkat tartanak, a 7-8-9. órák pedig el is maradnak a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban - írta a Savaria Fórum.


 


 

Az 1-4. és az 5-6. évfolyamon a napközi és a tanulószoba megmarad, de az igazgató arra kéri a szülőket, hogy aki tudja, az a héten oldja meg gyeremeke hazavitelét.

Jövő hétfőtől várhatóan változik az időjárás, csökken a hőmérséklet, így szeptember 9-től visszaáll az iskolában a normál tanítási rend, közölte Papp Tibor igazgató.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a szeptemberi hőséggel nem sokat tud kezdeni a kormányzat, elrendelték, hogy

Az iskolákban az igazgatók elrendelhetnek rövidített oktatást, ha nagy a forróság az épületekben.

Hőségszünet helyett pedig az intézmények energetikai korszerűsítését várhatják a diákok és a szülők a kormánytól. Szerinte az új iskolaberuházások mind hűtésre alkalmas technológiával épülnek, a 70-es, 80-as évek épületei azonban, szigetelésük miatt is, alkalmatlanok erre. Itt esetenként kell megfontolni, hogy új épületre van-e szükség, mondta.

Az olaszoknál egyébként hasonló problémákkal küzdenek, ott felmerült még augusztus közepén, hogy októberre tolják az iskolakezdést a nagy meleg miatt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

bezárás

rövidített órák

kánikula