Ebből van most pénze rengeteg magyarnak: mégis működik a legális hiteltrükk, nem is akárhogyan

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ebből van most pénze rengeteg magyarnak: mégis működik a legális hiteltrükk, nem is akárhogyan

A magyarok továbbra is keresik a különféle megtakarítási lehetőségeket, az önkéntes pénztárak taglétszáma egyre emelkedik és a befizetett összegek is évről évre nőnek. A Pénzcentrum friss körképében a hazai egészségpénztárak számoltak be az utóbbi évek tapasztalatairól: a befizetések összetételének változásáról, a legnépszerűbb és az egyre inkább felkapottá váló szolgáltatásokról.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) friss elemzéséből az derül ki, hogy az egészségpénztárak továbbra is mágnesként vonzzák az új tagokat. Az önkéntes egészségkasszák tagsága továbbra is kitartó növekedést mutat, az idei év második negyedévének végén már több mint 1,06 millióan választották ezt az öngondoskodási formát, vagyis egy év alatt több mint 53 ezerrel bővült a létszám. Az egészségpénztárakban kezelt összesített megtakarítás az időszak végére meghaladta a 87 milliárd forintot, ami az egy esztendővel korábbinál 15 százalékkal magasabb értéket jelent. A munkáltatók éves összevetésben közel 14 százalékkal utaltak többet pénztártag munkavállalóiknak, akik pedig ennek majdnem kétszeresével, 26 százalékkal növelték befizetéseiket.

A Pénzcentrum egészségpénztári körképéből az kiderült, hogy hogyan változott a befizetések összetétele az egyes egészségpénztárak tapasztalatai szerint, melyek a legnépszerűbb szolgáltatások. A válaszokból az derült ki, hogy bár a munkáltatói befizetések növekedése látható, az egyéni befizetésekhez képest arányaiban még mindig kis szeletet képvisel, amely egyes pénztáraknál még zsugorodik is. Vagyis hiába fizet egyre több munkáltató és egyre nagyobb összegeket, a dolgozók saját befizetései így is sokkal nagyobb részt képviselnek, és dinamikusabban nőnek.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható, ITT!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

megtakarítás

egészség

egészségpénztár