Oscar-díjas színész dícsérte Debrecent: ezért utazott a vidéki városba Tim Robbins

MTI   
  Megosztom
Oscar-díjas színész dícsérte Debrecent: ezért utazott a vidéki városba Tim Robbins

Egyetlen pillanatnyi színház életre szóló élményt tud adni, gyarapodást, fejlődést tud hozni - mondta Tim Robbins Oscar- és Golden Globe-díjas színész sajtótájékoztatón hétfőn a debreceni Csokonai Színházban, ahol 24 tagú társulatával elkezdte a Topsy Turvy (Ramazuri) című előadásuk próbáját. Társulata, a The Actors' Gang két estén át, szeptember 18-án és 19-én vendégszerepel a városban.

A hollywoodi színművész a koronavírus-járvány idején írta a színdarabot, amelynek témája a pandémia időszakához kapcsolódik: a történet egy kórusról szól, amelynek tagjai a pandémia megfékezésére bevezetett korlátozások miatt nem találkozhatnak.

A kórus kettészakad, van, aki továbbra is személyesen (titokban) próbálna, más viszont szabálykövető szeretne maradni. A színmű "valós" szála mellett feltűnik egy metaforikus is, a görög istenek megjelenésével

- ismertették.

Tim Robbins a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a művészet, a kultúra alapvető, fontos egy nemzet számára.

A színház képes felemelni az embereket a szomorúságból, képes motiválni őket, hogy jobb állampolgárok legyenek, és képes inspirálni a jövő generációit

- fejtette ki a színész-rendező, megjegyezve, hogy a színházban azonnal kiderül az igazság a nézők visszajelzéseiből, ami viszont nem igaz a filmre.

Talán ez utóbbi az oka annak a romló minőségi tendenciának, ami a mai filmeket jellemzi

- ecsetelte.

Őszintének kell lenni, igazat kell mondani, ha nem, akkor a közönség figyelmeztet erre

- mondta Tim Robbins.

Az Oscar-díjas színész elismeréssel szólt Debrecen kultúra melletti elkötelezettségéről, amit az előadásuk helyszíne, a Csokonai Színház impozáns épületének felújítása is tanúsít. Először jár Debrecenben - mondta, majd hozzátette: "ez az első a számos látogatás közül".

Papp László Debrecen polgármestere is szeretné, ha távlatos kapcsolat alakulna ki Tim Robbins és társulata, a The Actors' Gang között.

A polgármester megemlítette, hogy miközben a pandémia idején Tim Robbins a Ramazurit írta, Debrecenben sem tétlenkedtek: számos kulturális fejlesztés mellett felújították a színház épületét.

Mátyássy Szabolcs, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója jelezte:

alig másfél hónapjuk volt arra, hogy a vendégjátékot megszervezzék, de városi és a színházi összefogás eredményeként minden készen áll arra, hogy a The Actors' Gang szeptember 18-án és 19-én bemutassa az Oscar-díjas színész-rendező színdarabját. A közönség magyar feliratozással követheti majd a zenés előadást

- tette hozzá.

Címlapkép: Czeglédi Zsolt / MTI

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tim robbins

debrecen

színház