Itt a bejelentés: ekkor kezdődnek az idei őszi érettségik

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ekkor kezdődnek az idei őszi érettségik

A nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel pénteken megkezdődnek a 2024/2025-ös tanév őszi érettségi vizsgái.

A vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik. A jelentkezési adatok alapján idén ősszel 202 intézményben várhatóan 22 409-en érettségiznek, a lebonyolításban 252 vizsgabizottság vesz részt.

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint előrehozott vizsgára lehetett jelentkezni. Az előrehozott és a szintemelő vizsgák aránya a legnagyobb, 57,8, illetve 29,9 százalék.

Az érettségizők várhatóan mintegy 24 200 vizsgát tesznek: mintegy 13 100-at emelt, 11 100-at pedig középszinten. A jelentkezők választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven is teljesíthető vizsgatárgyakat (például történelem, matematika) külön számolva – középszintű érettségit 64, emelt szintűt pedig 52 tantárgyból tesznek majd a diákok.

A 2024-es őszi érettségi vizsgák jogszabályban rögzített időpontjai és további részletes információk megtalálhatók a hivatal honlapján.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

érettségi

tanév

iskola

tanulók