Élete első nemzetközi sajtversenyén azzal a céllal indult el a nemrég alapított Etyeki Kecskesajt Manufaktúra, hogy sajtjukat nemzetközi porondon is megméressék, és a legnívósabb szakmai grémiummal minősíttessék. A debütálás igen jól sikerült, hiszen az Etyeki Hófehér néven forgalmazott, kecsketejből készített, fehér nemespenésszel érő lágysajtjuk kategória győzteseként Super Gold díjat kapott, és
ezzel bekerült a világ 84 legjobb sajtja közé.
Az már csak hab volt a tortán, hogy emellett megkapták a „Világbajnokság legjobb közép-kelet-európai sajtja”-nak járó különdíjat is. A sajtszakma legnívósabb nemzetközi seregszemléjére a világ 6 kontinensének 42 országából 3804 mintát regisztráltak.
A győztes sajtot a manufaktúra egyik tulajdonosa, az egyébként jogász diplomával rendelkező Vidáné Kondor Oktávia készítette. Az Olaszországban kiérdemelt elismerés mögött közel egy évtizedes fejlesztő munka áll, hiszen Oktávia a hazai sajtkészítők mellett svájci, osztrák mesterektől leste el a szakma csínját-bínját az elmúlt években.
A kézműves sajtkészítés nem csupán a munkánk, hanem a szenvedélyünk. Egy évtizednyi kísérletezéssel és tökéletesítéssel a hátunk mögött azt valljuk, hogy sajtjaink esszenciája a részletekben rejlik
- vallja a győztes sajt előállítója, aki férjével, Vida Jánossal működteti a manufaktúrát.
A gazdaságban jelenleg 100 szánentáli fajtájú kecskét tartanak, az állatok saját, bio minősített szénán nevelkednek, és a gondoskodást kiváló minőségű tejjel hálálják meg. Hetente 300 liter tejet dolgoznak fel. Vidáné Kondor Oktávia szerint ez a teljes értékű kecsketej elengedhetetlen összetevője a tradicionális módon tartósítószerek és ízfokozók nélkül, folyamatosan magas minőségben előállított termékeiknek.
Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra kínálatában a világbajnok camembert-típusú sajt mellett friss, félkemény érlelt és grillsajtok is megtalálhatóak. Eddig fővárosi éttermeket és szállodákat láttak el sajtokkal, de hamarosan a nagyközönség is hozzájuthat az immár aranyérmes portékához: az eddig kistermelőként működő vállalkozás bővül, és januárra elkészül az az EU-vizsgás üzem, amelyben a jelenleginél nagyobb volumenben állítják majd elő a sajtokat.