Tarolnak külföldön ezek az alig ismert magyar sajtok: kóstold meg őket, és örökre elfelejted a trappistát!
Ősidők óta készítjük ezeket a különleges sajtokat: mutatjuk, melyik eredeti magyar sajtféle mire jó, hol keressük, hogyan fogyasszuk őket!
Ősidők óta készítjük ezeket a különleges sajtokat: mutatjuk, melyik eredeti magyar sajtféle mire jó, hol keressük, hogyan fogyasszuk őket!
A kézműves sajtkészítők nem viselték jól a járványhelyzet miatti korlátozásokat, hiszen bevételeik legfőbb forrása a gasztronómiai rendezvények és a piacok voltak. Erről kérdeztük őket.
Élete első nemzetközi sajtversenyén, kategória győzteseként Super Gold díjat kapott az Etyeki Hófehér néven forgalmazott, kecsketejből készített, fehér nemespenésszel érő lágysajt. Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra terméke ezzel bekerült a világ 84 legjobb sajtja közé - értesült a HelloVidék.
Míg régen az jelentette az osztályok közti átjárást, ha valaki sok generációt követően kékgalléros munkáját fehérre cserélhette, addig manapság egyre többen találnak magukra kétkezi hivatásukban, maguk mögött hagyva szellemi állásukat.
Egy dunaharasztin található kézműves sajtműhelyben, Ficsor Árpád gondos kezei között készült az idei országos Sajtmustra egyik legkiválóbb sajtja. A sajtmestert arról faggatta a HelloVidék, mi minden szükséges ahhoz, hogy valaki aranyérmes sajtot állítson elő.
Kihirdették az ország sajtjait, itt a lista melyek lettek a legjobbak.