Itt a bejelentés: a tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: a tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat

A tatai Platán Gourmet nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón.

Pesti István séf az elmúlt években bizonyította: nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. A Platán formáció 2021-ben megnyílt egysége, a Platán Gourmet konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag-használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi - méltatta a zsűri a nemrég 2 Michelin csillaggal is jutalmazott tatai éttermet.

A Dining Guide Étteremkalauz TOP10+2-es listájára idén a Platán Gourmet mellett a Salt Budapest, a Rumour by Rácz Jenő, a Babel Budapest, az esztergomi 42 Restaurant & Bar, a Costes Downtown, az Essencia Restaurant, a Costes Restaurant, a Borkonyha, a Spago by Wolfgang Puck, a Mák Restaurant és az Onyx műhely került.

A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre, közülük a 2023-as év legjobbja a miskolci Il Baffo by Avalon lett. Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig a 42 Restaurant szerezte meg.

Az Év Szerethető Étterme díjjal a balatonszőlősi Casa Christa éttermet jutalmazták, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a budapesti Matild Palace Luxury Collection Hotel nyerte el.

A Szulló Szabina - Széll Tamás páros (Stand) lett az Év Séfje, míg az Év Szervizemberének Németh Gergelyt választották a Felix Kitchen&Barból.

Idén is díjazták az ifjú séftehetségeket, közülük a Bocuse d'Or világdöntőjében bronzérmet szerzett Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je díjat pedig Becker Gábor (Kollázs - Brasserie&Bar) kapta meg.

Az Év Borválasztéka díj nyertese a Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem lett, míg az életműdíjat Zsidai Ilona nyerte el.

A tavaly bevezetett díjkategória, a Dining Guide Best of the Best tagjai a budapesti Stand és a váci Mihályi Patisserie maradtak.

A Dinig Guide Étteremkalauz 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Év étterme és TOP10 étterem díjakat. A bírálók idén az átlagosnál több éttermet látogattak végig, a magyarországi vendéglátóhelyek gyakoribbá vált megnyitása, zárása és koncepcionális változásai miatt.

A TOP10+2-es ranglista felállításában idén is a Michelin Guide korábbi igazgatója, az olasz Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével hetedik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

étterem

év étterme

dining guide