Egyre katasztofálisabb a helyzet: súlyos vízhiánnyal küzdenek a Pest megyei település lakói

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre katasztofálisabb a helyzet: súlyos vízhiánnyal küzdenek a Pest megyei település lakói

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz, de a probléma több Budapest környéki települést is érint.

Továbbra sincs víz Solymár magasabban fekvő részén, hiába hordták a vizet éjszaka is a tározóba – írja a Telex. A lapnak polgármester azt nyilatkozta: "katasztrofális a helyzet”. Szente Kálmán szerint a lajtos kocsis utántöltéssel legalább 160 köbméter víz került a tározóba, a szivattyúk azonban valamiért továbbra sem kapnak eleget.

A település kerekhegyi részén hajnalban néhány órán át volt csak víz, aztán elapadt. Az ügyben a helyi operatív törzs már egyeztetett a vízszolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szakembereivel, a katasztrófavédelemmel és Menczer Tamás helyi fideszes országgyűlési képviselővel is.

A település országgyűlési képviselője katasztrófahelyzetről beszél, amelynek kezelésére helyi operatív törzset is alapítottak. Menczer Tamás azt mondta az RTL Klubnak, a település vízellátását négy víztározó biztosítja. Ezek a hegyes-dombos vidék különböző szintjein helyezkednek el. A víz először a legalsóba folyik, innen szivattyúkkal juttatják feljebb, de azok kapacitása a megnövekedett fogyasztás mellett nem megfelelő.

Nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható más Pest megyei településen is

A DMRV már korábban kérte több Pest megyei település lakóit, hogy csökkentsék a vízfogyasztásukat, mert bár minden eszközüket maximális kapacitással működtetik, nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településeken.

A szolgáltató később a Fővárosi Vízművektől kért segítséget, amely Solymárnak és Szentendrének is egy-egy 5 köbméteres lajtos kocsit küldött, sofőrrel. Solymárra két darab két köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldtek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízhiány

lajtoskocsi

solymár

Üröm

pest megye