Mi folyik itt? Még mindig sokkal olcsóbb tankolni a szomszédos országokban, mint nálunk

HelloVidék   
  Megosztom
Mi folyik itt? Még mindig sokkal olcsóbb tankolni a szomszédos országokban, mint nálunk

Hiába csökkent idén szinte folyamatosan a benzin ára, még mindig Magyarországon a legdrágább a környező országokhoz képest - hangzott el az RTL riportjában.

Csaknem ötödével kevesebb gázolaj, és 10 százalékkal kevesebb benzin fogyott az év első negyedévében Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt. Ezt mutatják a nagy benzinkút-hálózatokat összefogó Magyar Ásványolaj Szövetség adatai. Szerintük a visszaesést elsősorban nem a magas árak okozták, hanem az, hogy tavaly az ársapkák miatt kiugróan sok üzemanyagot adtak el - közölték az RTL Klubbal.

Az árstop kivezetése óta egyébként gázolajból átlagosan 22%-kal kevesebb fogyott, benzinből pedig 10%-kal. Közben a prémium gázolaj forgalma a felére esett vissza.

A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint a tavaly ársapka miatt sok külföldi is nálunk tankolt, ez a helyzet mostanra megváltozott. A kis, független kutak most olcsóbb árakkal próbálják visszacsalogatni a vevőiket, de míg korábban 50- 70 forint különbség is volt a legdrágább és a legolcsóbb kutak között, most kisebb az eltérés: 5-10 fontos eltérések tapasztalhatóak.

Az RTl-en az is elhangzott, hogy hiába csökken folyamatosan a benzin ára még mindig Magyarországon a legdrágább a szomszédos országokhoz képest. Ráadásul növekszik a különbség:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzinár

tankolás

ársapka