Lassan vége Boris ámokfutásának: elő a rövidnagrággal, nyakunkon az indián nyár!

HelloVidék   
  Megosztom
Lassan vége Boris ámokfutásának: elő a rövidnagrággal, nyakunkon az indián nyár!

Az előrejelzések szerint kedden az ország nagy részén már több-kevesebb időre kisüt a nap. Reggel viszont még sokfelé párás, ködös idő fog emlékeztetni az őszre. De aztán napsütés és felmelegedés váltja a hideg, esős időt!

Meglehetősen sok kellemetlenséget okozott a Boris névre keresztelt mediterrán ciklon, a viharos széltől kezdve az özönvízszerű esőzéseken át az áradásokig. Ez utóbbinak még csak most jön a java, a legkomolyabb helyzet a Lajtán és a Dunán várható - írta az Időkép.

Az előrejelzések szerint kedden az ország nagy részén már több-kevesebb időre kisüt a nap. Reggel viszont még sokfelé párás, ködös idő fog emlékeztetni az őszre, illetve nyugaton, délnyugaton rétegfelhőzet képződik, amely ott majd csak délutánra szakadozik, gomolyosodik jelentősebben. Itt 16-17, máshol már 18 és 23 fok közé melegszik a levegő. Napközben csupán kisebb záporok fordulhatnak elő északon-északkeleten.

Napsütés és felmelegedés váltja a hideg, esős időt

Szerdától országszerte a napsütés kerül előtérbe, csak néhány helyen jöhet futó zápor, hétvégén pedig már sehol sem várható csapadék, száraz, napos, igazi szüretelőidő jön. Újra előkerülhetnek a rövidnadrágok: délutánonként többfelé a 25 fokot is elérjük, a legmelegebb tájakon 26-27 fok lesz.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett csapadékra már nem várható. Az északkeleti szelet délután többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban pára-, ködfoltok ismét kialakulhatnak. A csúcshőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Pénteken az ország túlnyomó részén száraz, napos idő várható. Több helyen élénk, néhol erős lesz a keleties szél. Délután 21-26 fok valószínű. Hétvégére napos, nyugodt, csapadékmenetes időjárás körvonalazódik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

indián nyár

melegedés

kánikula