Megtizedelte a termést a cudar idő: ennyit kell még várnunk a magyar dinnyére

MTI   
  Megosztom
Megtizedelte a termést a cudar idő: ennyit kell még várnunk a magyar dinnyére

Az időjárás idén több szempontból sem volt megfelelő, a gazdák az áprilisi alacsony hőmérsékletek miatt nem tudtak korán ültetni. Jelenleg is az éjszakai hideg időjárás okozhat problémákat.

A húsvét utáni fagyok megtizedelték a görögdinnye ültetvényeket, de a gazdák újraültettek, és így már van ok a bizakodásra a dinnyetermést illetően - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének társelnöke szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az időjárás idén több szempontból sem volt megfelelő, a gazdák az áprilisi alacsony hőmérsékletek miatt nem tudtak korán ültetni - fűzte hozzá. Mint mondta, jelenleg is az éjszakai hideg időjárás okozhat problémákat. Ennek ellenére - az egyes termelők által használt új termesztési technológiák révén -

Korábban írtunk arról, hogy ilyen év még sose fordult elő a gyümölcstermelésben, már ami a fagykárok miatti pusztítást illeti. Az összes gyümölcsfajtát - a kajszit, a cseresznyét, a meggyet, a szilvát, az almát és a körtét - folyamatosan érte valamilyen fagykár, emiatt idén nagyon gyenge terméssel számolnak, ami valószínűleg meg fog látszani a termékek árában is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dinnye

dinnyetermesztés

görögdinnye

ültetvény

időjárás

fagykár