Súlyos a vád, börtön lehet a vége: egy apró, zalai faluban buktak le a kínai embercsempészek

MTI   
  Megosztom
Súlyos a vád, börtön lehet a vége: egy apró, zalai faluban buktak le a kínai embercsempészek

Horvátországon keresztül csempészett tovább Olaszországba okmányok nélküli külföldieket az a két kínai férfi, aki ellen a Lenti Járási Ügyészség emelt vádat - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jánky Judit közlése szerint a két, Budapesten élő kínai állampolgár egy ismeretlenül maradt személy megbízása, illetve közvetítése alapján januárban vállalta, hogy külföldi állampolgárságú migránsokat csempészik át a horvát, a szlovén, illetve az osztrák államhatáron.

Az előre egyeztetett feladatmegosztás alapján az egyik vádlott a Horvátországból Magyarországra szállított embereket autójával a magyar-szlovén és a magyar-osztrák államhatárt illegálisan átlépve Olaszországba vitte, társa pedig "előfutóként" biztosította az embercsempészetet.

A két férfi január 3. és február 22. között összesen hét sikeres szállítást bonyolított le, alkalmanként három-hat külföldit átcsempészve Olaszországba, amiért utasonként száz eurót kaptak megbízójuktól. Mindketten tisztában voltak azzal, hogy az általuk szállított migránsok magyarországi belépésre jogosító útlevéllel, vízummal nem rendelkeznek.

A Lenti Járási Ügyészség a két férfi ellen üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, a kényszerintézkedések fenntartása mellett börtönbüntetés kiszabását és kiutasítást indítványozva.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zala

zalaegerszeg

lenti

otthon

embercsempész

bűncselekmény

vádemelés