Jó hír a népi építészet kedvelőinek: ez a falumúzeum kinyit május közepén

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a népi építészet kedvelőinek: ez a falumúzeum kinyit május közepén

Május 15-én újranyit Zalaegerszegen a népszerű Göcseji Falumúzeum, és szeretettel várja a népi építészet iránt érdeklődőket. Egyelőre csak védettségi igazolvánnyal, a kormányrendelet szabályait betartva látogatható a skanzen.

Jó hír a skanzenek és a népi építészet kedvelőinek, hogy fokozatosan megnyitnak hazánkban a falumúzeumok is. A sort a Göcseji Falumúzeum nyitja meg: május 15-étől újra várja a látogatókat.

A Göcseji Falumúzeum skanzen Zalaegerszegen nyílt meg első szabadtéri múzeumként1968-ban. A falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala folyó egy holtága mellett terül el. A göcseji népi építkezés jeles példáit az eredeti helyén hagyott Hencz-féle vízimalom köré építették fel olyan elrendezésben, mintha egy 19. századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal.

Egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 éven felülieket és a velük érkező fiatalabbakat, gyermekeket fogadhatja a múzeum. A pontos látogatási rendről és nyitvatartásról később tájékoztatják az érdeklődőket. A jegyárakról a múzeum honlapján találhatnak aktuális információkat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

göcseji falumúzeum

göcsej

zala megye

zalaegerszeg

skanzen

látogatás

nyitás

védettségi igazolvány