Letarolta a Tiktok-ot az újabb csodaszer: így készíthetsz házi arany pasztát fillérekből
Hogy miért és hogyan érdemes leginkább fogyasztani? Ennek jártunk most utána.
Hogy miért és hogyan érdemes leginkább fogyasztani? Ennek jártunk most utána.
Habár az igazi hűvösebb őszre még várnunk kell, mégsem mehetünk el amellett, hogy ez az időszak még így is az influenzás megbetegedések tetőzésének az ideje. Elhoztunk néhány módszert, amikkel strapabíróbbá tehetjük szervezetünket.
Cikkünkben most annak jártunk utána, mit tanácsolnak szakemberek, hogyan tarthatjuk be legkönnyebben az egészséges táplálkozással kapcsolatos fogadalmainkat. Lássuk, mit javasolnak!
Sokan szeretik az orgonát, számos magyar kertben megtalálható. Azt viszont kevesen tudják, hogy virágjának szirmaiból ízletes lekvárt, szörpöt és teát is készíthetünk. Lássuk, hogyan!
Az étkezésünk döntő szerepet játszik abban, hogy milyen az egészségi állapotunk. Így amit eszünk, abszolút befolyásolhatja a szervezetünkben fellépő gyulladás kialakulását, illetve a leküzdésében is segíthet - mutatunk pár ötletet!
Amikor a természetes immunerősítőkről beszélünk, az első háromban egészen biztosan benne van a fokhagyma. Mi évek óta ezzel a módszerrel vészeljük át a telet, a tavaszi fáradtságot.
Íme néhány praktikus tipp azzal kapcsolatban, hogy a táplálkozás révén miként erősíthetjük az immunrendszerünket, és milyen hétköznapi szokások segíthetnek még az egészségünk megőrzésében.
Fényes bunda, csóváló farok, nedves orr jelzi, hogy minden a legnagyobb rendben van. Aki egy vagy több kutyával él egy fedél alatt valószínűleg mindent megtesz, hogy saját egészsége mellett kedvence is formában maradjon.
A HelloVidéknek Dr. Korausz Etelka gyermekorvos és Dr. Illés Nóra gyógyszerész adott tanácsokat arról, mit tehetnek a szülők azért, hogy gyermekük, akár iskolába járva is, biztonságban átvészelhesse a koronavírus-járványt, és a közelgő influenza-szezont.
Íme néhány hasznos ötlet, gasztro-trükk vele kapcsolatban az Európai Friss Kalandok program jóvoltából.
Most összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy a vitaminok pótlásakor is izgalmas, változatos ételeket tudjunk fogyasztani.
Fontos, hogy ne kampányszerűen, csak 1-1 időszakban figyeljünk erre oda, hanem folyamatos, rutinszerű legyen immunrendszerünk támogatása. Hogy mit érdemes még betartani, vagy épp fogyasztani? Cikkünkben ennek jártunk most utána.
Magyarország igazi tormanagyhatalomnak számít, az itthoni fogyasztás azonban egyelőre csekély. A hajdúsági termelők szorgosan keresik a torma helyét a magyar élelmiszerfeldolgozásban, illetve a gyógyászati lehetőségeit is.
Lopes-Szabó Zsuzsát, a bükki füvesember lányát kérdeztük arról, hogy megugrott-e a gyógynövényes termékek iránti kereslet a pandémia hatására, illetve mik azok a gyógynövények, amiket érdemes ebben a nehéz időszakban fogyasztanunk.
Amikor a természetes immunerősítőkről beszélünk, az első háromban egészen biztosan benne van a fokhagyma. Persze isteni egy fokhagymás lángos és a fokhagymakrémleves is, de megközelítőleg sem fejti ki a hatását úgy, mint frissen, önmagában fogyasztva.
A csírákat kifejezetten ajánlott a hidegebb hónapokban fogyasztani, a vitaminhiányos időszakban támogathatjuk vele immunrendszerünket. A magok házilag történő csíráztatása nem igényel hatalmas szaktudást, jóval könnyebb, mint sokan gondolhatják.
Szervezetünk immunválasza megerősíthető megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával, hiszen ezek tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Mutatjuk, mit fogyassz a szezonban!
Most utánajártunk, milyen fűszernövényeket érdemes felhasználni főzés során, melyek hozzájárulnak szervezetünk erősítéséhez.
A közösségi média tele van különféle ételtrendekkel, ezek közül is az egyik legismertebb az úgynevezett superfood-őrület. Ezek többsége valóban nagyon egészséges, ráadásul sok közülük könnyen elérhető Magyarországon is.
Rengeteg megkérdőjelezhető gyógymód és hiedelem kering a járvánnyal szembeni küzdelemről, többek között az is, hogy hogyan lehet felturbózni az immunrendszert a kivédésére.