Össze sem lehet hasonlítani a boltival: így készíts tökéletes fonott kalácsot húsvétra
Közeledik a húsvét, így nem is kérdés, milyen süteményt fogunk sütni: tudd meg, hogyan készül a tökéletesen puha, foszlós fonott kalács, ráadásul sós ízben!
Közeledik a húsvét, így nem is kérdés, milyen süteményt fogunk sütni: tudd meg, hogyan készül a tökéletesen puha, foszlós fonott kalács, ráadásul sós ízben!
Mire számíthatunk idén húsvétkor a nagyobb áruházak kínálatát tekintve? Lássuk!
A karácsonyi vásárok kötelező kelléke a jó öreg kürtőskalács, azonban kevesen tudják, hogy valójában egy meglepően olcsón kihozható édességről van szó – így készül az eredeti recept szerint.
A hagyományos sonka, tojás, kalács mellett egyre többen teszik le a voksot a zöldségtálak, saláták mellett, melyek amellett, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, rendkívül egészségesek is!
Egy sima kalács ízvilágát is fokozhatjuk, ha sonkát, tormát, sajtot és egy kis savanyúságot is elfogyasztunk hozzá. Mennyibe kerül a bolti változat? Hogyan készíthetünk otthon kalácsot? Ennek jártunk most utána.
A hagyományos sonka, tojás, kalács mellett egyre többen teszik le a voksot a zöldségtálak, saláták mellett. Hogy mit ajánlanak a szakemberek és mennyivel drágább így a húsvéti lakoma? Ennek jártunk utána.
Noha csendesebb húsvét elé nézünk, egy dolog azonban idén sem maradhat el: a nagy terített ünnepi asztal a közepén igazi fonott kaláccsal. Íme a tökéletes húsvéti kalács receptje, és más ünnepi finomságok.
Isteni mákos kalács recept variációk: így készül az eredeti mákos kalács, a meggyes mákos kalács és a diós mákos kalács karácsonyra. Ezt tedd, hogy a mákos kalács ne repedjen ki!
Mire számítanak a kereskedők, pékségek? Lássuk!
Kecskemét városa nem csak kiváló turistalátványosság a magyar családok számára: ha már erre járunk, a helyi ételekről sem szabad megfeledkeznünk: tartogathatnak meglepetéseket!
Sonka, kalács, torma, tojás: a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe.
A kalács lehet fonott vagy fonatlan, lyukas vagy kerek, kakaós vagy diós, de lényegében mind ugyanabból az omlós vajas-lisztes-cukros tésztából készül. De miért is eszünk húsvétkor kalácsot, és hogyan lesz igazi foszlós? Most ebben segítünk!
Egy jól készített, tartalmas, húsos, kalács, akár ma is megállja helyét ebédként, vagy vacsoraként. Éppen ezért mutatunk néhány receptet, amit érdemes elkészíteni.
Hármas-négyes-hatos fonásokat variálva, mákkal, szezámmal, mandulával is díszíthetjük a kalácsokat. A lényege azonban, hogy kívül fényes és ropogós, belül pedig foszlós és puha legyen. Hogyan érhetjük ezt el? Ennek jártunk most utána.
Különleges méteres kalács recept: méteres kalács másképp, méteres kalács torta formájában. A méteres kalács szelet világos és kakaós piskóta közte puncsos krémmel.
Márványos minikuglóf, kókuszos golyó és a retro Fanta zero szelet újragondolva: mennyei édességek húsvétra, cukor nélkül, Iklódi Dórától és a Coca-Cola Magyarországtól.