Veszik, mint a cukrot külföldön: itthon miért nem kell ez a magyar hús?
Mindenki tudhatja, hogy ez az élelmiszer igen egészséges és számos jótékony hatással bír, ráadásul különleges az ízvilága is és elegendő mennyiség állna rendelkezésünkre.
Mindenki tudhatja, hogy ez az élelmiszer igen egészséges és számos jótékony hatással bír, ráadásul különleges az ízvilága is és elegendő mennyiség állna rendelkezésünkre.
A fonyódi nyomozók egy 55 éves viszi lakos házánál tartottak kutatást október 30-án reggel, mely során engedély nélkül tartott lőfegyvereket, lőszereket, hangtompítót, éjszakai képalkotó irányzékot is találtak.
Az ünnepi időszakban, karácsony és szilveszter táján olyan húsféléket is szívesen kipróbálnak az emberek, amiket egyébként év közben nem nagyon vásárolnak.
Az infláció viszont ezt a termékcsoportot is érintette, így nem meglepő, hogy az év végére ezeknek a húsoknak is felkúszott az ára. Milyen évet zárt az ágazat? Hogyan hatott az ágazatra a COVID-járvány, a kialakult háborús helyzet? Most kiderül!
A vadgazdálkodás szerves része a vadászat, a hobbivadászaton túl nagyon fontos szerepet töltenek be a vadászok a szektor egyensúlyának a fenntartásában, a dúvadak okozta mezőgazdasági kárenyhítésben is.
Vannak, akik ínyencségként vadhússal koronázzák meg az ünnepi menüt. Megnéztük, idén mennyit kell költeni arra, ha valaki vaddisznóból, szarvasból vagy őzből készült fogással szeretné jóllakatni a családot.
"Terítéken a vadhúsok - Ízvadászatra fel!" szlogennel egyhónapos kampányt indított az Agrármarkering Centrum a vadhúsfogyasztás ösztönzésére.
Mennyei lehet a vadhús, ha megfogadjuk a vadászok jó tanácsát!
Az afrikai sertéspestis megjelenése gyökeresen átalakította a vaddisznó gazdálkodást. A magas fertőzöttségi kockázattal jelölt területeken elejtett vadak automatikusan a szeméttelepen végzik, így jelentős a kár.
Az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára.
A nehezen hozzáférhető, relatív drága vadhús kikopott a hétköznapokból, főleg a fiatalabb célcsoportok számára.
Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért is lenne jó, ha több vadhúst ennénk. Szakemberek szerint több pozitív oka is van annak, hogy ajánlott a különböző vadon élő, erdei állataink húsának fogyasztása. Lássuk, melyek ezek!
A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetők belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület vadhúst népszerűsítő kampányt indít.
Nem kapható ugyan minden sarki kisboltban, de nem is kell érte hosszú-hosszú köröket futnunk, ráadásul a tápanyag-összetétele is kiváló. Az, hogy miért nem szerepel rendszeresen a családok étlapján, most kiderül.
A vadgazdálkodás hazánkban is nagyon fontos szerepet tölt be, ennek ellenére szinte alig eszünk vadakat: a hazai vadgazdálkodás során évente mintegy tízezer tonna hasznosítható vadhús keletkezik, évente viszont így is mindössze kétadagnyi vadból készült ételt eszünk meg fejenként.
Gasztromesék rovatunkban most azt mutattuk be, hogyan ízesít egy profi vadász, milyen receptúrát követ. Ezt pedig mindenkinek érdemes kipróbálni, akinek eddig bármilyen fenntartása volt a vadhússal kapcsolatban.
A vadhús felvásárlási ára drasztikus mértékben visszaesett. A szarvasra, őzre ez mindenképp igaz, de a vaddisznóhús esetében a legnagyobb a csökkenés - ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy a kereskedelemben kapható vadhús is olcsóbb.
Kétezer kilogramm vadhúst adományozott a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zalaegerszegi családoknak a Zalai Szafari Klub Vadásztársaság.
Az elhúzódó koronavírus-járványnak várhatóan komoly negatív gazdasági hatása lesz a magyar vadgazdálkodási ágazatra is, rövid és hosszú távon egyaránt.