Ennek minden nyugdíjas örülni fog: holnap érkezik az extra pénz a számlájukra

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek minden nyugdíjas örülni fog: holnap érkezik az extra pénz a számlájukra

Holnap érkezik a havi nyugdíj mellé az extra nyugdíj a nyugdíjasok bankszámláira, a többieknél pedig a jövő héten csenget majd a postás a kiegészítésekkel. Három tétel jön most egyszerre. A normál illetményen felül év elejéig visszamenőleg megkapják a havi 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést az áremelkedések kompenzálására, és jön a nyugdíjprémium is, ez utóbbi egységesen 80 ezer forint lesz.

November 12-én, pénteken érkezik meg azoknak a nyugdíjasoknak a bankszámlájára a novemberi emelt járandóság, akik oda kérik. Akik postai úton kapják, azoknál a jövő héten csenget majd a postás a pénzzel, olvasható a Magyar Államkincstár honlapján.

Három tétel jön most egyszerre. A normál illetményen felül év elejéig visszamenőleg megkapják a havi 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést az áremelkedések kompenzálására, és jön a nyugdíjprémium is, ez utóbbi egységesen 80 ezer forint lesz.

Ennek ellenére is egyre inkább leszakadnak a nyugdíjak a bérektől, mert előbbi emelése nem függ a béremelés ütemétől, csak az inflációtól.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

nyugdíjprémium

magyar államkincstár

extra nyugdíj