Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nagy tavaszi vetési naptár: ha így ültetsz, gazdag lesz a betakarítás

Ugyan az időjárás nagyban befolyásolja a vetési munkálatokat, február végén, március elején már el kell kezdeni a felkészülést, ha jó termést akarunk betakarítani. Ehhez persze szükség van a megfelelő tudásra, pont ezért szedtük össze azokat a tanácsokat, amire érdemes figyelni a vetési időszakban.

Legelső lépésként végig kell futni a kerti szerszámokat, hiszen lehet, hogy a legutóbbi használatuk óta valamelyik tönkrement, elkopott, ezeket pótolni kell, a régieket pedig nem árt megtisztítani. Ezután jöhet a föld felfrissítése, az előző évről maradt növényeket takarítsuk el, majd kapáljuk, gereblyézzük át a földet.

Vetés előtt vegyük szemügyre, hogy a növény, amit nevelni szeretnénk milyen igényekkel rendelkezik. Milyen talajra, környezetre van szüksége a növekedéshez? Milyen mély gyökeret ereszt vagy éppen milyen magasra fog nőni? Nagy távolságot igényelnek a magok vagy kevesebb is elég lesz?

A legkedveltebb tavaszi növények vetési feltételeit a fenti táblázatban foglaltuk össze; az igencsak hasznos tájékoztató infografikát az ALDI 8. heti akciós újságjában szúrtuk ki. Érdemes átolvasni, ha nem akarjuk elszúrni a veteményezést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

vetés

vetemény

tanács

kerti munka

veteményes

kiskert

hobbikert

kertészkedés

zöldség

zöldség-gyümölcs

konyhakert