Gyászba borult a Miskolci Nemzeti Színház: 69 évesen hunyt el a híres művész, színházigazgató

MTI   
  Megosztom
Gyászba borult a Miskolci Nemzeti Színház: 69 évesen hunyt el a híres művész, színházigazgató

Elhunyt Hegyi Árpád Jutocsa, a Miskolci Nemzeti Színház egykori igazgatója - tudatta a Miskolci Nemzeti Színház az MTI-vel. A 69 éves korában vasárnap elhunyt művész már 1980 és 1983 között a teátrum rendezője volt, majd 1992-től 10 évig a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója és főrendezője. Kesselyák Gergellyel és Müller Péter Sziámival közösen ők alapították meg a Bartók Plusz Operafesztivált, mely nemzetközi hírnevet hozott Miskolc városának - emelték ki.

1982-ben Selmeczi Györggyel a Muzsikáló Udvar programsorozatot indították el, mely Miskolc városának kulturális életébe új színt hozott. Hegyi Árpád Jutocsa igazgatása alatt alakult ki az operajátszás a miskolci színházban, az operatagozat létrehozásában Kesselyák Gergely volt alapító partnere, emellett Majoros István balettművész és koreográfussal karöltve szívügyük volt egy önálló tánckar létrehozása. Ez sikeresnek bizonyult, hiszen az ő igazgatása alatt bemutatott Diótörőt két évtizedig tartotta műsoron a teátrum, emellett számos nagyszabású balettelőadás is színpadra került, mint a Coppélia vagy a Bahcsiszeráji szökőkút - tették hozzá.

Hegyi Árpád Jutocsa 2005 és 2006 között a Magyar Állami Operaház főigazgatója volt, tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint a Clevelandi Egyetemen, a Northwestern és a Columbia Egyetemen is. Miskolci rendezései közül a színház közleményében kiemelték egyebek mellett A velencei kalmárt, A denevért, A mosoly országát, a Bánk bánt, a Kabarét, a Mágnás Miskát, illetve a Csongor és Tündét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

miskolci nemzeti színház

halálhír

haláleset

otthon