Íme a szuperzöldség, amiért megőrülnek a magyarok: drága, de mégis mindenki ezt veszi
Magyarországon párszáz hektárra tehető a termőterülete az édesburgonyának, de nagy, üzemi szintű termelőből is kevés van.
Magyarországon párszáz hektárra tehető a termőterülete az édesburgonyának, de nagy, üzemi szintű termelőből is kevés van.
2024. tavaszán 800-900 forintért kínálják a vidéki piacokon az édesburgonya-palántákat. Egy tő alatt bőséggel terem majd, akár több kilónyi zöldség is - ezt ígérik az árusok. De hogyan álljunk neki a batáta-termesztésnek? Tényleg megéri belevágni?
Hogyan tehetjük változatosabbá a köreteket, illetve milyen egészségesebb, szezonális köreteket érdemes kipróbálni a burgonya mellett? Most kiderül.
A céklával és retek kiszedésével még várhatunk, de addig is, kár lenne veszni hagyni a friss zöld leveleket! Tudtad, hogy ehetőek, akár a brokkoli vagy a cukkini levelei? Ilyen élelmiszerárak mellett vétek nem hasznosítani ezeket is!
Magyarországon egyre többen kezdenek el batátával foglalkozni, ám nagyobb üzemi terület nem igazán jellemző. Az Agrárszektor egy édesburgonyatermelő segítségével járt utána annak, hogy mi is rejlik pontosan a batáta térhódítása mögött.
Főtt burgonya kalória és sült burgonya kalória: a sült krumpli hány kalória, a rakott krumpli hány kalória? Hány kalória a paprikás krumpli? Mennyi a steak burgonya kalória értéke?
Hogy miként kerül egy szubtrópusi növény a kontinentális éghajlatú Magyarországra? Erről a batáta fővárosaként is emlegetett ásotthalmi Bivalyos Tanya Kft. családi gazdaságának egyik örököse, Váraljai László mesélt a HelloVidéknek.
A magyar élelmiszerbiztonsági hatóság most rossz hírt közölt: Csongrád-Csanád vármegyében 12 dugvány-előállító fóliasátorban termesztett batátában mutattak ki egy veszélyes vírust.
Mivel „trendi” lett édesburgonyát enni, sokan gondolták úgy, hogy itthon is belevágnak a termesztésébe, ami, mint kiderült, nem olyan egyszerű, és hamar alább hagyott a kezdeti lendület.
Mit ehetünk burgonya helyett? Milyen árakra kell számítanunk? Ennek jártunk most utána.
Egyre több mediterrán zöldséget, gyümölcsöt termesztenek Magyarországon: mutatjuk, melyek ezek a növények, mit érdemes tudni róluk és milyen mediterrán hangulatú ételeket készíthetünk belőlük!
A magyar konyhakertekben is egyre többen termesztik, az egyik legtöbbet ígérő zöldség ez a külsőre burgonyára hajazó, beltartalmi értékeit tekintve egészen másféle növény. Valóban megéri-e a pénzét?
Ha minden nap tennénk valamit azért, hogy a megfelelő mennyiségű kálium jusson a szervezetünkbe, érdemes a következő ételeket beépíteni a hétköznapi táplálkozásunkba.
Már a legtöbb áruház polcaira kikerültek a színes gumók, amik amellett, hogy különleges ízük van, rendkívül egészségesek is. A HelloVidék annak járt utána, milyen jótékony hatással rendelkezik az emberi szervezet számára az édesburgonya.