Vészterhes figyelmeztetés jött: az árvíz miatt több településen is fertőzött az ivóvíz

HelloVidék   
  Megosztom
Vészterhes figyelmeztetés jött: az árvíz miatt több településen is fertőzött az ivóvíz

Akár a Hepatitis A vírusával is megfertőződhetnek, akik belemennek a megáradt Dunába-erről beszélt az ATV híradónak a nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ szakértője. A Dunakanyar egyes településein az ivóvízzel is gondok vannak, baktériumokat találtak Dömös, Pilismarót és Dobogókő vezetékes ivóvizében.


 


 

A Duna menti regionális vízmű tájékoztatása szerint Dömös, Pilismarót és Dobogókő településeken baktériumokat találtak a vezetékes vízben, emiatt azonnal értesítették a lakosságot arról, hogy forralniuk kell a csapvizet.

Azt is írják, hogy mindhárom településen lajtkocsikat helyeztek ki. Mint írják, a többi településen az ivóvíz minősége minden határértéknek megfelel. A vízhigiéniai szakértő szerint a Duna vizével való érintkezés hányással- hasmenéssel járó fertőzéshez vezethet, rosszabb esetben akár Hepatitis-A is kialakulhat.

A gyenge immunstátuszú ember esetében akár nagyon súlyos, nagyon súlyos esetben akár végzetes kimeneti fertőzés is előfordulhat

– fogalmazott az ATV-nek a szakértő.

A legtöbb fertőzés az az árvizet követő takarításkor történik, sokan nem számolna azzal hogy az így lerakott iszap is fertőző, nagyon fontos ezeket a munkálatokat is megfelelő védőruházatban, csizmában, kesztyűben végezzük, különösen ha magasnyomású mosóval takarítjuk a felületeket, akkor a maszk viselése is mindenképpen javasolt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ivóvíz

árvíz

baktérium

egészség