Döbbenet, ki képes erre?! Ellopták az árvízi zsákokat és a töltőanyagot Halászteleknél

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet, ki képes erre?! Ellopták az árvízi zsákokat és a töltőanyagot Halászteleknél

Halásztelek külterületén (Ráckeve és Budapest között félúton) az éjszaka ismeretlenek ellopták a kutak megvédésére felépített zsákos torlaszokat. Összesen 300 kilogramm jutazsákokba töltött murvát loptak el. A cég ezeket lefogató súlyként használta a védendő szerelvényaknáknál - írja a klubradio.hu.


 

Ha a reggeli szemlénél nem derült volna ki a lopás, a Duna vize könnyen befolyhatott volna a 10-30 méter mély kútaknába, így szennyezett Duna-víz kerülhetett volna a gyűjtőcsatornákba, majd a vízhálózatba. A vízműveknek a történtek miatt le kellett bontaniuk a gátat, majd azt újraépíteniük.

A jogszabály szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel nézhet szembe az elkövető. Ha a bűncselekményt csoportosan követték el, a büntetési tétel öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árvíz

lopás

homokzsák