Ezzel az ősi magyar édességgel nem foghatsz mellé: filléres, gyors, utánozhatatlan!
Neked melyik a kedvenc hagyományos magyar süteményed, vagy éppen édes főételed? Kóstoltad már az igazi magyaros béleseket? Máris mutatjuk, hogyan készülnek!
Neked melyik a kedvenc hagyományos magyar süteményed, vagy éppen édes főételed? Kóstoltad már az igazi magyaros béleseket? Máris mutatjuk, hogyan készülnek!
A szilvásgombóc egyike azoknak a kötelező nyári fogásoknak, amelyeket minden évben érdemes elkészítenünk, amíg csak tart a magyar szilva szezonja.
Leginkább édességet, játékot és könyvet kapnak a gyerekek húsvétra.
Lehet persze a Valentin-napot nem szeretni, de egy biztos: február 14-e remek alkalom lehet a hétköznapi romantikázásra, na meg egy kis extra nassolásra. Direkt olyan válogatást hozunk, amit még estig, filléres alapanyagokból elkészíthetsz!
Tegye fel a kezét, aki nem szereti a gumicukrot?! Ezért is joztunk nektek egy olyan receptet, amivel nemcsak a magatok kedvére, de a gyerkőcökére is tehettek! Sőt, karácsony közeledtével, remek meglepetés-ajándék is készülhet belőle!
Unod a bolti csokoládékat, de szeretnél valami igazán különleges édességgel kedveskedni szeretteidnek Mikulás-nap vagy karácsony alkalmából? Íme a titkos recept!
Indul a sütőtökszezon, ne maradj le a filléres csodazöldségéről: így készíts belőle egyedi sütőtöklekvárt és különleges „pumpkin spice” szirupot kávéhoz, forrócsokihoz!
Te is hátrahőkölsz, amikor meglátod, hogy mennyibe kerül egy gombóc fagyi? Aggodalomra semmi ok: ezekkel a tejes és tejmentes receptekkel fillérekből fagyizhat az egész család, nem kell számolnod a gombócokat!
A leveles tészta igazi jolly joker a konyhában, ötszáz forint alatt bármelyik hipermarketben kapni, kis fantáziával aztán egészen különleges vendégváró falatkákat készíthetünk belőle. Vágjunk is bele!
Egy falatnyi boldogság a bonbon, amikor lágyan szétolvad a szánkban. Keletkezése egy kicsit homályos, de két legenda is kering róla szakmai berkekben.
Ha sikerül jól elkészítenünk, az ünnepekre is félretehetünk belőle például egy vendégváró hidegtálhoz vagy gasztroajándéknak, ráadásul még tartósítószert sem kell használnunk hozzá!
Túlzás nélkül nevezhetjük a magyarok kedvenc desszertjének a túró rudit, azonban sokan nem is sejtik, honnan származik – íme az igazság a retro édességről!
Egyre nagyobb bajban vannak a hazai cukrászdák is: az alapanyaggyártók is drágábban adják a termékeiket, mindezek mellett fizetniük kell az elszabadult közüzemi díjakat, a számláikat, bérleti díjakat is.
Mennyit lehet még az árakon emelni, hol van a magyaroknál az a lélektani határ, amit még hajlandóak vagyunk kifizetni egy sütiért? – a HelloVidék erről is kérdezte Erdélyi Balázst, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökét.
Lehet csokis, de van aki eperszósszal és tejszínhabbal a tetején szereti. Itt az új adventi őrület, a vidéki vásárok új slágere: a gofri. De hogyan készíthetsz el te is otthon, hogy ugyanolyan ropogós legyen, mint a vásári? Eláruljuk a titkot!
Az Év Szaloncukra díj mellett idén számos új kategóriában is versenyezhettek a gyártók: az új szempontok összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége is segítséget.
Töretlen a jégkrémek népszerűsége a magyarok körében, a hagyományos ízvilágú hűsítő desszertek mellett pedig egyre kelendőbbek a különleges ízű és textúrájú termékek.
Székesfehérvári Damniczki szaloncukor nyerte az édesség innovációs díjat. A díjnyertes termékben ötvözték nagymamáink hagyományos birsalmasajt ízeit azzal az igénnyel, hogy a vásárlók egyre több alternatív, köztük vegán terméket keresnek.
Te is nagy fánkrajongó vagy, de kipróbálnál valami újat a klasszikus szalagos fánkon felül? Mutatjuk, hogyan készülnek a legfinomabb fánkok farsangra, régi és új receptek alapján!
Filléres, szívhez szóló karácsonyi gasztroajándékok: mutatjuk, hogyan úszd meg a karácsonyi költekezést és készíts egyedi, csodás finomságokat szeretteidnek!