Óva intenek a magyar orvosok: ezeket a vizsgálatokat érdemes minden ősszel elvégeztetni
Az ősz beköszöntével, a munkahelyi és iskolai visszatérés stressze mellett viszont hajlamosak vagyunk felhagyni nyári diétánkkal és rossz szokásokat felvenni.
Az ősz beköszöntével, a munkahelyi és iskolai visszatérés stressze mellett viszont hajlamosak vagyunk felhagyni nyári diétánkkal és rossz szokásokat felvenni.
A többségünknek sokat jelent ugyan a szezonalitás, de kb. minden 4. magyar olyan zöldséget és gyümölcsöt vesz, amit épp megkíván vagy ami olcsó.
De mit érdemes egyáltalán fogyasztani? Miért egészségesek ezek a zöldek? Ennek jártunk most utána.
A kollagénben gazdag ételek fogyasztása segíthet a szervezetnek, hogy többet termeljen saját kollagénjéből. Lássuk, mit mond a tudomány a legjobb kollagénben gazdag élelmiszerekről, amelyeket érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Feszes, ragyogó és fiatalos bőrről álmodozol? Nem vagy egyedül.
Manapság egyértelműen érezhető a túltelítettség a médiában az egészséges táplálkozást illetően, hiszen egyre több tanulmány és információforrás válik elérhetővé a publikum számára, azonban gyomrunkra igencsak érdemes odafigyelni.
Hazánkban a lakosság mintegy harmada szenved magas vérnyomásban, a halálozások 49 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, emiatt például 2019-ben mintegy 64 ezer ember hunyt el Magyarországon.
A hűvösebb hónapok fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak. Miért érdemes őket fogyasztani? Hogyan építhetjük be ezeket az alapanyagokat az étrendünkbe? Mennyibe kerülnek a boltokban? Ezeknek jártunk most utána.
Új év, új remények: januárban tömegek próbálkoznak átállni az egészséges életmódra, csakhogy a koronavírus-járvány miatt velünk maradt home office rendkívüli próbatétel elé állít mindenkit a célkitűzése elérésében.
Egy kutatás szerint a magyar dolgozók többsége odafigyel a helyes táplálkozásra. December végén sokan gondolkodunk el az újévi fogadalmaikon, többe közt azon is, hogy egészségesebben táplálkozunk majd.
Mennyi túrót fogyasztanak a magyarok? Mit érdemes a boltokban vásárolni, ha minőségi terméket szeretnénk fogyasztani? Ennek jártunk most utána.
Évek óta hiába várjuk az őszi diószüretet, de itt az új alternatíva, amelynek nincs kártevője. Hazai körülmények között is remekül megél, a gyümölcse talán még ízletesebb a dióénál.
Az állati fehérjék túlfogyasztása jellemző a magyarokra, holott fele-fele arányban ajánlott növényi és állati forrásból bevinni a proteint a szakértők szerint.
Manapság szinte nincs is olyan vidéki nagyváros, ahol ne találnánk egy-egy kedvünkre való vegán éttermet. Mit tudnak ez a speciális helyek, hiszen az elmúlt időszakban nem egy vidéki vendéglátóhely húzta le a rolót?!
Hogy miért van helye a konyhánkban és az ételeinkben? Ennek jártunk most utána.
Nem egy zsebbenyúlós alapanyag, amit nem lehetne rendszeresen beilleszteni az étrendünkbe. Hogyan készíthetjük el? Mennyibe kerül? Miért jó a fogyasztása? Ennek jártunk most utána.
A saláta egészséges étel, de csak akkor, ha az összetevők megfelelő kombinációját pakoljuk a tányérunkra. Mire érdemes még figyelni, ha valóban helyes módon akarjuk fogyasztani salátáinkat? Ennek jártunk most utána.
A magyar lakosság közel kétharmada szerint a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztástól lesz a táplálkozásuk egészséges, a legtöbben pedig a cukros ételekről mondanának le a legkönnyebben – derült ki a Nestlé Hungária kutatásából.
Az ötszáz termelőt tömörítő DélKerTÉSZ szakértői el is árulják hogyan lehet friss zöldségekből egyszerű, de mégis laktató téli fogásokat készíteni.
Egész évben, így az őszi-téli ünnepek idején is érdemes odafigyelni az élelmiszerek tárolására és a higiéniára, hiszen a Listeria baktériumok elszaporodása nem szezonális jellegű probléma - hívta fel a figyelmet a Nébih.