Szezonindító befőző-kisokos: mikor, miből főzzünk lekvárt, szörpöt, kompótot?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Számtalan kutatás igazolta már a fügefalevél jótékony hatását, teaként a drogériák polcain is kapható ez a csodaszer. De ezúttal olyan elkészítést mutatunk, aminek az elfogyasztására még a legkisebbek és a kényes ízlésűek sem mondanak nemet.
Fantasztikusan sokrétű növény burjánzik a kertünk végében, úgyhogy gyorsan szedtünk is belőle egy tállal, és kipróbáltuk, milyen belőle a szörp. Hát isteni! Készítsetek ti is vöröshere-szörpöt vagy szirupot! A változó korra és sok más nyavalyára nincs is ennél jobb gyógyír!
Keresett termék ma hazánkban a szörp, mely ízeket szeretik és választják a legtöbben? Mennyire nyitottak a magyarok az újdonságokra? A kérdésekre Gyulai Évi, a Designer Szörp megálmodója válaszolt.
A tél derekán tetőfokára hág az influenzaszezon: mutatjuk, hogyan csillapítsd a kellemetlen tüneteket egy pohár citrusos gyömbérszörppel és az édes-csípős gyömbéres cukorkával!
Filléres, szívhez szóló karácsonyi gasztroajándékok: mutatjuk, hogyan úszd meg a karácsonyi költekezést és készíts egyedi, csodás finomságokat szeretteidnek!
Magyarországon nagy népszerűségnek és hagyománynak örvendenek a szörpök, ugyanakkor a válság és az éghajlatváltozás természetesen ezt az ágazatot sem kerülte el.
Évek óta elfagyott, idén viszont, mintha a természet pótolni akarná a hiányzást, roskadásig tele az akácfák! A mézédes illatú fürtök nemcsak szemet gyönyörködtetőek, viráguk gyógyító csemegék. Nemcsak méznek, szörpnek, édességnek is kiváló!
Mikor szedjük a pitypangot és hogyan készítsünk belőle kincset érő szörpöt? Tényleg olyan az íze, mint a palackba zárt napfénynek? Milyen jótékony hatásai vannak az egészségünkre?
Sokan nem értik, hogy amíg a szupermarketek polcain 580 forintért is lehet már málnaszörpöt kapni, miért kerül egy őstermelőnél fél liter 1800 forintba? Baráth Annamária szombathelyi szörpkészítővel erről is beszélgettünk.
A legízletesebb nyári szezongyümölcseink közé tartozik az egres, büszke vagy köszméte: mutatjuk, hogyan tedd el télire lekvárnak, befőttnek, hogy később is élvezhesd!
Júniusban tombol a cseresznyeszezon: habár a boltokban a gyümölcsöt horroráron kínálják, akinek van gyümölcsfája, szinte úszik az ingyen cseresznyében. Mutatjuk, hogyan tedd el kreatívan télire!
Van olyan szörp-alapanyag, aminek az ára a duplájára emelkedett. Ezért is érdemes már most, amiből csak lehet, nekiállni otthon készíteni. Ingyen zöldellik az például az erdőszéleken a fenyőrügy. Tudtad, hogy remek üdítő készíthető belőle?
Február 24-én indult el a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson, melynek támogatásával egyszerre tehetsz szert feledhetetlen ízélményekre, és segíthetsz egy innovatív márka építésének következő szintre emelésében.
Nem csak finomak, hanem szuperegészégesek is a téli citrusfélék, amelyeket amellett, hogy fontos frissen fogyasztani, lekvár és szörp formájában is érdemes kipróbálni – gondoltad volna, milyen csodás gasztroajándékokat készíthetsz belőlük karácsonyra?
A természeteben roskadoznak a bokrok ezektől a színes vitaminbombáktól: mutatjuk, hol keresd őket, hogyan készíts belőlük csodás lekvárt, szörpöt, gyógyteát!
Gondoltad volna, hogy létezik a tökéletes linzer, csupán házi őszibaracklekvárra van szükségünk hozzá? Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb szörp, lekvár és kompót a szezon szupergyümölcséből!
Horroráron kínálják a magyar szamócát, ezeket a lekvár recepteket mégis muszáj kipróbálni: kóstoltad már az eperlekvár csokoládés, bazsalikomos és vaníliás verzióit? Az eperszörpről se feledkezzünk meg!
Itt a szezonja, most kezd friss hajtásokat hozni a fenyő is, aminek rügyeit ilyenkor tavasszal érdemes leszedni. De hogyan álljunk neki szörpöt vagy épp a télire való köptető elkészíteni? 2 tuti receptet következik, hozzá pedig 2 videót is hozunk!
A medvehagyma-szezon már lecsengett, viszont hamarosan nyílik a bodza, de addig sem maradunk tétlenül, hiszen javában rügyezik a fenyő! Megéri kimenni az erdőbe és szedni egy kosárral, ugyanis isteni szörpöt és szirupot készíthetünk belőle.