Elképesztő, milyen változások lesznek idén az egyes érettségiknél: mutatjuk, mire lehet számítani
Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) alapján összeállított feladatsorokat kapnak idén a diákok, ami komoly változásokat jelent a vizsgák menetében.
Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) alapján összeállított feladatsorokat kapnak idén a diákok, ami komoly változásokat jelent a vizsgák menetében.
A magyarok egyik kedvenc klasszikus főétele a töltött paprika, azonban kevesen tudják, hogy többféle recept szerint is lehet készíteni – mutatjuk az izgalmas kalotaszegi verziót!
A Néprajzi Múzeum vándorkiállításának középpontjában Erdős Kamill etnográfus, nyelvész alig ismert fényképei, kéziratai, felvételei, valamint az ezekből kibomló történetek állnak.
1742-ben született híres receptgyűjtő szerzetesünk, Simai Kristóf: munkássága nyomán bemutatjuk, hogy bizony ma is lehet használni egy két- vagy akár háromszáz éves receptet!
Az évfordulós drámaíró pályázat célja, hogy olyan új, magyar nyelvű művek szülessenek, amelyek bemutatják a "szabadság őrvárosának" történelmi időszakát.
Az örökségvédelmi létesítmények felújításával a városban folyamatosan megújuló műemléki épületek állagmegóvása tovább folytatódik.
Ősidők óta készítjük ezeket a különleges sajtokat: mutatjuk, melyik eredeti magyar sajtféle mire jó, hol keressük, hogyan fogyasszuk őket!
Te is hátrahőkölsz, amikor meglátod, hogy mennyibe kerül egy gombóc fagyi? Aggodalomra semmi ok: ezekkel a tejes és tejmentes receptekkel fillérekből fagyizhat az egész család, nem kell számolnod a gombócokat!
Tudtad, hogy ma is üzemel Magyarországon olyan étterem, ahol annak idején még Petőfi is megebédelt? Mutatjuk, hogyan fejlődött a magyar éttermi kultúra, milyen fogásokat rendelhettek annak idején őseink!
Milyen foglalkozások, népi szokások és babonák köthetőek a romákhoz, honnan jöttek és kik ők valójában? Mit érdemes tudnunk a cigányzenéről, táncról és természetesen a klasszikus cigány gasztronómiáról?
Nincs olyan magyar, aki ne hallott volna már Gundel Károlyról: ha máshonnan nem is, a híres Gundel-palacsintáról vagy a messze földön híres étteremről biztosan eszünkbe jut.
Pats Krisztina, az Év Tájházvezetője azért jelentkezett a Tájházszövetség tagjai közé, hogy a szövetség szakmai képzései, kiadványai segítségével fejleszthesse tudását.
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Ki volt a híres Rézi néni és hogyan vált korának legnagyobb magyar szakácskönyvírójává? Miben állt a Szegedi szakácskönyv sikere és milyen ételeket főztek 150 évvel ez előtt?
Nem csak a gluténérzékenységgel küszködőknek ajánljuk ezt az egyszerű, de nagyszerű gabonafélét: bárki készíthet belőle egészséges főételt, köretet, sőt, süteményt is!
A szabadtéri néprajzi múzeum portáinak egy része az 1956-os forradalom vidéki eseményeinek színtere volt: a látogatók most megismerhetik, mi történt az adott helyszíneken.
A 77-es főútnál, a Nagyvázsony mellett folytatott régészeti ásatáson újabb kivételes római kori leletet találtak a szakemberek: jelenleg egy ókori épület maradványait tárják fel.
A magyar konyha legősibb fogásai közé tartoznak a tokányételek, köztük a vetrece: hogyan készítették a pásztorok az eredeti recept alapján? Hogyan zajlott a pásztorélet kinn, a pusztaságban?
Milyen népi hagyományok alakultak ki a török hódítások nyomán a vidéki Magyarországon és Erdélyben? Milyen étel az erdélyi töltike, és mi mindenre jó még a szőlőlevél, mint konyhai alapanyag?
Nostradamus jóslatai világvége és más misztikus események kapcsán: ezek voltak Nostradamus jóslatai Magyarországról. Tudd meg, ki volt Nostradamus és mit hagyott az utókorra!